Skip to content

Chickpea hummus with marinated prawns and passion fruit

A tasty, fresh dish with Indian notes suitable for the hot season, which will make you look great in just a few quick steps

hummus di ceci con gamberi marinati e frutto della passione

INGREDIENTI PER 2/3 PERSONE :

  • 400 gr ceci lessati
  • 100 gr di salsa tahina (pasta di sesamo)
  • 12/15 gamberi
  • 1 bicchiere brodo vegetale
  • 2 frutti della passione
  • Basilico fresco
  • Olio extravergine d’oliva qb
  • Sale qb
  • Paprika dolce qb

STRUMENTI DI COTTURA :

PROCEDIMENTO :

Per prima cosa pulite i gamberi:

  • Eliminate le teste ei gusci
  • Incidete il dorso ed eliminate il filamento nero interno
  • Lavateli sotto abbondante acqua corrente
  • Fateli scolare e asciugare su del panno carta.

Now prepare the simple marinade:

  • Put the prawns in a bowl and sprinkle them with extra virgin olive oil, salt and fresh chopped basil.
  • Leave to marinate for at least 1 hour.

In the meantime, prepare the vegetable broth with vegetables of your choice and a little salt. of parsley in a saucepan.

At this point prepare the chickpea hummus:

hummus di ceci con gamberi marinati e frutto della passione

  • of paprika and blend everything.
  • Check the consistency and add the broth depending on how creamy you want your hummus to be.

hummus di ceci con gamberi marinati e frutto della passione

Finally, it is all ready to serve:

  • Pour your humus into the bowls, place the prawns on top (5/6 each), a pinch of sweet paprika, a few leaves of basil to taste and finally decorate with a teaspoon with the passion fruit.

hummus di ceci con gamberi marinati e frutto della passione