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Trofie pasta with asparagus cream: the recipe

During the spring season, asparagus is one of the main ingredients for many recipes. Today I offer you a dish with a delicate taste and easy to prepare. Try it too!

INGREDIENTS:

  • 250g trofie
  • 1 bunch of asparagus
  • 6-7 tablespoons of extra virgin olive oil
  • 60 g of parmesan
  • 30 g of pine nuts
  • salt to taste
  • to taste

PROCEDURE:

    • In a; asparagera far bolire gli asparag i per circa 10-15 minuti
    • Scolare gli asparagi e tagliare il fusto a rondelle con l'aiuto di un coltello da cucina tenendo da parte le punte
    • Con l'aiuto di un mixer ad immersione frullare le rondelle di asparago aggiungendo l'olio evo, il grana, i pinoli, un pizzico di sale e di pepe ed infine 1/4 di bicchiere di acqua di cottura degli asparagi fino a creare un composto cremoso.
    • In the meantime, in a saucepan boil the pasta
    • When the pasta is ready, boil the pasta. cooked, sauté it together with the asparagus cream in a aluminum pan . finally add the shoots.
    • Serve at the table 

    Bon Appetit from  Professional Pots!