May 12, 2015
During the spring season, asparagus is one of the main ingredients for many recipes. Today I offer you a dish with a delicate taste and easy to prepare. Try it too!
INGREDIENTS:
- 250g trofie
- 1 bunch of asparagus
- 6-7 tablespoons of extra virgin olive oil 60 g of parmesan
- 30 g of pine nuts
- salt to taste
- to taste
PROCEDURE:
- In a; asparagera far bolire gli asparag i per circa 10-15 minuti
- Scolare gli asparagi e tagliare il fusto a rondelle con l'aiuto di un coltello da cucina tenendo da parte le punte
- Con l'aiuto di un mixer ad immersione frullare le rondelle di asparago aggiungendo l'olio evo, il grana, i pinoli, un pizzico di sale e di pepe ed infine 1/4 di bicchiere di acqua di cottura degli asparagi fino a creare un composto cremoso.
- In the meantime, in a saucepan boil the pasta
- When the pasta is ready, boil the pasta. cooked, sauté it together with the asparagus cream in a aluminum pan . finally add the shoots.
- Serve at the table
Bon Appetit from Professional Pots!